Uutiskirjeet

 

1/2020

2/2019

1/2019

Koronarokotukset ovat käynnissä Ugandassa, kertoo Child Hug Ugandan lääkäri Bernard

 

Myös Ugandassa koronapandemian hoidossa on siirrytty rokotteiden jakamiseen väestölle. Maa aloitti koronavirusrokotusten jakamisen keväällä.

 

"Ugandalaisille annettavat rokotteet ovat Intiassa valmistettuja Astra Zeneca -rokotteita", kertoo yhteistyökumppanimme Child Hug Ugandan lääkäri Bernard.

 

Tällä hetkellä tilastojen mukaan lähes 1,4 miljoonaa ugandalaista on saanut koronarokotteen. Vastavuoroisesti myös Astra Zeneca -rokotteesta sivuoireena ilmenneitä veritulppia on Bernandin mukaan hoidettu sairaaloissa. 

 

 

Bernanrd toivoo, että hallitus ottaisi koronasta aiheutuneen työttömyyden kasvun vakavasti. 

 

Epidemian hoito ei ole hallituksen prioriteetti

 

Bernanrd on iloinen rokoteakattavuuden lisääntymisestä Ugandassa, mutta on huolissaan hallituksen toimista epidemian hillitsemiseksi. 

 

Kulunut koronavuosi sekä sen aiheuttama sulkutila ovat vaikuttaneet ugandalaisten työtilanteeseen ja maan työttömyysluvut ovat kasvaneet merkittävästi. 

 

"Toivoisin, että Ugandan hallitus suhtautuisi vakavammin esimerkiksi kasvaviin työttömyyslukuihin. Tuntuu erikoiselta, että tällä hetkellä esimerkiksi puolustusvoimat ovat prioriteettilistalla korkeammalla", Bernard toteaa. 

 

Bernanrd itse on avannut hiljattain itse oman klinikan, jonne hän on palkannut työntekijöitä. Hän on tulevaisuuden suhteen positiivinen: 

 

"Meistä jokainen voi muuttaa Ugandaa parempaan suuntaan. Uskon, että meidän on mahdollista vaikuttaaa myös siihen, että jatkossa yhteiskunnan epätasa-arvoa olisi vähemmän. Uskon, että muutos parempaan on mahdollinen".